Hoe zou het verhaal van Roodkapje zijn als het door de wolf werd verteld?

Het verhaal van Roodkapje kennen we. Maar kennen we ook het verhaal van de wolf? Zou de wolf op zoek zijn naar eten om haar welpen te kunnen voeren? Zou de wolf zelf ook honger hebben en te zwak zijn om te jagen en vond de wolf het daarom een goed idee om dan maar een oude grootmoeder op te eten?

In mediation gaan we altijd op zoek naar de achterliggende verhalen van beide partijen. De mediator stimuleert partijen om naar elkaar te luisteren, ze te doen inzien dat ieder naar de wereld kijkt door zijn eigen bril en dat er niet één waarheid bestaat. Door emoties een plek te geven aan de mediationtafel, gaan cliënten samen met de mediator op zoek naar hun belangen in plaats van de standpunten.

Ben je nieuwsgierig naar de vaardigheden die wij als mediator toepassen? Voer jij in je werk bijvoorbeeld gesprekken met meerdere partijen die vastlopen in hun onderlinge communicatie? Of heb je vaak te maken met tegenstrijdige belangen? In het nieuwe jaar geven wij weer een Crash Course Mediation.

Deze 2-daagse mediationcursus is geschikt voor iedereen die vaak gesprekken voert en/of begeleidt, maar niet persé registermediator hoeft te worden. Met een mix van theorie en praktijk, leren we je wat de kracht en de basisbeginselen van mediation zijn. Je gaat oefenen met onze top 5 vaardigheden van de mediator en leert de verschillende fasen van mediation kennen, incl. Harvard onderhandelen.

Data: 3&4 april 2023
Locatie: Sneek
Docenten: Hilde&Mathilde
Kosten: €695 (BTW vrij)
Aanmelden: klik hier

Anaïs deed mee aan onze eerste Crash Course Mediation 2-daagse, ze schrijft:

 

De Crash Course was een zeer inspirerende en leerzame mediation training. Erg waardevol voor mijn dagelijks werk als docent. Je leert écht te luisteren, goede vragen te stellen, gesprekken te voeren en over conflictbemiddeling. Bovendien een mooie afwisseling tussen theorie en praktijkoefeningen. 

Anaïs Mouyabat
Docent creatieve vakken/SLB/Pre-MBO
Stuur ons een WhatsApp