Mediator Sneek

Is jouw wens of verlangen echt jouw verlangen?

In hoeverre is jouw wens of verlangen echt jouw verlangen, of is je wens gebaseerd op wat je eigenlijk niet wilt?

Hoe kom jij tot bepaalde keuzes? Wat zou je echt graag willen? Wat wil je beslist niet? Ga jij op onderzoek uit? Durf jij uit te vinden wat je diepste wens is? Hoe kom je erachter wat je grootste zorg is? Ben je je daarvan bewust? Blijf je aan de oppervlakte of ga je door naar die onderkant van de ijsberg. Om te onderzoeken of de tot nu toe gevonden oplossing je wensen ondersteunen of slechts je zorgen wegnemen.

Ga jij als mediator met jouw cliënten deze diepte in? Een belangrijke vaardigheid voor de mediator om tot de essentie van een kwestie te komen is doorvragen. In de praktijk blijkt dit een vaardigheid te zijn die maar weinig mensen écht beheersen. Om deze vaardigheid uit te diepen faciliteren wij op 1 april een dagtraining ‘doorvragen voor mediators, coaches en andere nieuwsgierigen’. Schrijf je hier in!

Een voorbeeld uit onze praktijk, stalking als conflict:

Een man en een vrouw besluiten naar de mediationtafel te komen om hun kwestie aan te pakken. Volgens de één hebben zij een relatie. Volgens de ander is hun relatie beëindigd. De wens van de man: met rust gelaten worden. De wens van de vrouw: doorgaan met deze relatie, of ten minste vrienden blijven en elkaar zien. De vrouw is hier degene die stalkt. Hun relatie was zeer hartstochtelijk (geweest), de herinneringen worden in geuren en kleuren opgehaald aan de mediationtafel. De vrouw begrijpt niet dat de man niet verder wil met deze relatie, ze zijn toch nog gek op elkaar?

Na diep doorvragen blijkt de vrouw eenzaam te zijn. Ze is alleenstaande moeder en heeft geen familie in de buurt. Haar wens is om er niet alleen voor te staan, geliefd te worden, omarmd te worden. De man weet dit, maar wil dit hiaat niet langer vullen. De man wil met rust gelaten worden, zowel op de app, als via email, als bij de supermarkt, en in de straat waar hij woont. Zijn belang: hij heeft een gezin en daar heeft hij nu voor gekozen. Na lang doorvragen ligt dit dilemma op tafel. Dit leidt in eerste instantie tot grote onenigheid en veel emotie bij de vrouw. Maar er is nu wel duidelijkheid over de échte wensen en verlangens. Deze duidelijkheid geeft rust. Vanuit rust kan gepraat worden, en van daaruit komen ze met werkbare oplossingen.

Na twee gesprekken van twee uur hebben deze mensen afscheid van elkaar genomen.

Loop jij ook vast in een relatie? Of wil je in gesprek over een conflict om daar op een win-win wijze samen uit te komen, oftewel.. op een manier die klopt met jouw échte wensen en verlangens? Neem vrijblijvend contact op met Hilde of Mathilde voor een kennismaking.

Iedere maand een update? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse mailing met interessante mediation weetjes en iedere maand een leuke aanbieding.

Groet,

Stuur ons een WhatsApp