Professionele mediator

Wat heb je nodig om de hoop op een beter verleden op te geven?

Als je vastzit in negatieve ervaringen uit het verleden loont het de moeite eens te kijken naar wat er nodig is om de hoop op een beter verleden op te geven. Wat levert het je op om te kijken naar wat is geweest? Wat neemt het jou, of de ander, af door te blijven hopen op een beter verleden? Het verleden zal niet veranderen door erover te blijven praten. Wat wél kan veranderen is jouw gevoel over het verleden. Daar kan de andere partij misschien bij helpen, door te erkennen dat het zo is gegaan en dat het anders had gekund of gemoeten. Loslaten ligt wellicht voor de hand, maar de ervaring leert dat toelaten efficiënter is. Mag het verleden er zijn? Geeft dit ruimte om naar de toekomst te kijken? Vergeving, van jezelf en van elkaar, speelt hierin een sleutelrol.

De lente is begonnen. Misschien ben je al begonnen aan een grote schoonmaak in je huis en in de tuin. De dikke winterjassen die bescherming boden tegen de kou zijn vervangen door een vrolijke lentejas. De tuin is weer aangeharkt en klaar voor groene bladeren, bloemen en vogelnestjes. De natuur roept: ‘het is tijd voor een fris en nieuw begin’.

Of.. heb je helemaal geen energie voor die grote schoonmaak? Misschien ben je wel zo in beslag genomen door een conflict, dat je het liefst onder je dekbed kruipt. Je slaapt er slecht van, je gaat gebukt onder hoofdpijn en hebt er pijn in je buik van. Wanneer je piekert over een onenigheid, kun je hiervan veel stress ervaren. Misschien twijfel je hoe dit op te lossen. Of vind je het moeilijk om de stap te zetten, om over je eigen schaduw heen te stappen en een toenaderingspoging te doen. Maar stel je eens voor dat je morgen wakker wordt en jouw probleem is opgelost, wat zou dat jou opleveren?

Onzekerheid is één van de belangrijkste stressoren voor de mens. Een oplossing voor vervelende situaties geeft duidelijkheid. Duidelijkheid geeft rust, en helpt vaak om van een stressvolle situatie af te komen. Dit leidt tot beter slapen, een betere gezondheid en een gevoel van vrijheid. Er komt ruimte voor positieve energie en de zin om dingen te ondernemen. Je kunt weer werken aan de toekomst en de ruimte die werd ingenomen door de kwestie kun je nu anders besteden. Het oplossen van conflicten geeft zelfvertrouwen en voldoening. Zeker als je kiest voor mediation, waarin je zelf aan het roer zit om tot oplossingen te komen met de ander. 

Maar dan moet je wel in gesprek met ‘die ander’.  En daar kunnen wij als mediators jou bij helpen. Hiervoor is het belangrijk dat jullie allebei vrijwillig bij ons willen aanschuiven aan tafel. Je staat zélf aan het roer, je gaat met elkaar in gesprek in plaats van tegen elkaar. Samen zoeken jullie naar oplossingen die voor ieder van jullie optimaal zijn. De door jullie gemaakte afspraken kunnen desgewenst worden vastgelegd in een (vaststellings)overeenkomst. Ook dat kan een mediator voor je regelen. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen zodat ook jij met een fris gemoed de zomer in kan? Kijk op www.hildemathildemediation.nl voor meer informatie en neem vrijblijvend contact met ons op.

Stuur ons een WhatsApp