Mathilde Hol

Welkom bij dit kijkje in mijn leven, over wie ik ben en wat mij heeft gevormd. Hieronder deel ik graag de boeken met je die voor mij het verschil hebben gemaakt.

Mediator Heerenveen

2021 Verdiepingsopleiding familieopstellingen/systemisch werken
2019 Basisopleiding familieopstellingen/systemisch werken
2018 Trainer ‘Slechtnieuwsgesprekken’
2017 Hoofddocent specialisatieopleiding arbeidsmediation (Match-it)
2017 Trainer ‘Omgaan met de muppets in je hoofd’ (Match-it)
2016-2020 Psychologie OU
2016 Hoofddocent geaccrediteerde basisopleiding mediation (Match-it)
2016 Hoofddocent geaccrediteerde specialisatieopleiding familie mediaiton (Match-it)
2016 Trainer opleiding tot buurtbemiddelaar (Match-it)
2016 CRKBO geregistreerd docent
2015 Vrijwilliger buurtbemiddeling (Amaryllis, Leeuwarden)
2015 Buurtbemiddeling
2014 Familie Mediator
2013 Register Mediator
2013 Oplossingsgerichte therapie
2007 Leergang coaching
2004 Teamcoaching

MATHILDE HOL

Hilde over Mathilde

Mathilde is de beste mediator die ik ken. Zacht op de mens en daadkrachtig op de inhoud, een combinatie waar je verder mee komt in mediation. Bovendien heeft ze een interessante reis gemaakt van haar leven tot dusver. Geboren in 1968 in Barneveld vertrok ze na het behalen van haar VWO diploma als jonge avonturier naar Parijs. Daar leerde ze de Congolese vader van haar tweeling kennen. Met haar jonge gezinnetje woonde ze zes-hoog in Parijs. Na tien bewogen jaren, waarin ze vloeiend Frans leerde spreken, keerde ze terug naar Nederland. Er volgde een lange carrière bij tech-reus IBM, waar Mathilde management functies bekleedde op verschillende afdelingen. Na twintig jaar Zuidas, lonkte het mensenwerk en haar liefde voor de natuur. Mathilde besloot de overstap naar mediation te maken en begon aan een studie psychologie. Ze startte een eigen mediation-praktijk en werd hoofddocent en assessor voor MFN geaccrediteerde mediation opleidingen. Met haar nieuwe liefde is Mathilde in het Friese Sneek neergestreken waar ze – mét een mooie mediation-praktijk aan huis – samen van drie kinderen en een kleindochter genieten. Mathilde’s lijfspreuk is “alles is een vraag om liefde of een uiting van liefde”. Ze is een betrouwbare en deskundige mediator met een groot hart. Ze laat je weer samen werken aan een passende oplossing. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking met Mathilde.

Boekenplank

UITGELICHT

Hoe zou het verhaal van Roodkapje zijn als het door de wolf werd verteld?

Voor mediators en andere vredestichters
Mathilde Hol

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Mediator Balk

Mathilde over Hilde

Hilde is opgegroeid in het kleine dorpje Reduzum in Friesland. Maar Hilde is iemand die groot denkt en graag vrij wil zijn, dus greep ze haar eerst mogelijke kans.

Onze missie

Wij zijn Hilde en Mathilde, mediators. Nog liever noemen we onszelf vredestichter. Wij bemiddelen in conflicten en begeleiden mensen om hun onenigheid te ontrafelen om ze vervolgens te stimuleren zelf op zoek te gaan naar oplossingen. Het maakt niet uit wat je gelooft, waar je vandaan komt, wat je wel of niet voor werk doet en wie je bent: wij willen verder kijken dan jouw buitenkant. Wij willen jouw verhaal horen en hebben interesse in jou als mens. Wil je vrede? Wees dan vrede. We begeleiden jou graag in jouw transformatie van gelijk naar geluk.

Onze visie

Mediation is in opkomst. De wereld verandert. Vechten is niet meer van deze tijd, procederen ook niet. De overgang naar een nieuw tijdperk is voelbaar. Er gebeurt veel om ons heen en dus met ieder van ons. Wij geloven in connectie. De wereld raakt verdeeld en is duaal. De ontwikkelingen gaan snel, splijtzwammen ontstaan. Wij geloven in samenwerken, samen doen en samen sterk. We hoeven het niet eens te zijn om in verbinding en in liefde te leven, voor elkaar en met elkaar. Met optimisme en een positieve blik geloven wij in maatschappelijk verantwoord ondernemen en bewust leven.

Onze kernwaarden

Vertrouwen, integriteit, eerlijkheid, vrijheid, transparantie, verantwoordelijkheid nemen en zelfbeschikking. Eén van onze belangrijkste kernwaarden is vertrouwen. Vertrouwen in elkaar als mens, als collega’s, vertrouwen in jou als cliënt en we hebben vertrouwen in een goede uitkomst van een mediation. Wij zorgen ervoor dat er in vertrouwen kan worden gesproken aan de mediationtafel. Integriteit en eerlijkheid hebben wij ook hoog in ons vaandel. Wij doen wat we beloven. We zijn eerlijk en zo duidelijk mogelijk over wat je wel en niet van ons kunt verwachten. Bij ons aan de mediationtafel bieden we jou de vrijheid om alles te zeggen en de vrijheid om te kiezen voor mediation of misschien ook niet. Wij staan voor vrijheid van meningsuiting. We willen ook graag dat je je bij ons vrij voelt om te lachen en te huilen. Wij vinden het belangrijk om transparant te zijn over wat we doen en waarom we iets doen. We nemen jou mee in ons verhaal als mediator en geven jou vooral de ruimte om ons mee te nemen in jouw verhaal. Daarbij hoort dat wij ook transparant zijn over kosten. Wij geloven dat jij jouw eigen verantwoordelijkheid kunt dragen, al is het soms zwaar. We laten jou zelf oplossingen bedenken, omdat we weten dat jij dat het beste zelf kunt. Wij nemen op onze beurt onze verantwoordelijkheid door jullie zo goed mogelijk te helpen om elkaar te begrijpen en besluiten te nemen op basis van jullie werkelijke belangen.

Hoe brengen wij dit in de praktijk?

Van jouw opdracht aan ons, dragen we €50 bij aan Namasté Foundation. Zo ondersteun jij de moeders en kinderen in Nepal. We zijn nauw betrokken bij deze stichting, Hilde als oprichter en Mathilde als bestuurslid. Namasté Foundation investeert in opleiding en ondernemerschap voor vrouwen in Nepal. Ze bieden hen een training en een kleine lening. Dit geeft deze vrouwen de kans om op eigen kracht een toekomst voor zichzelf, hun kinderen en de gemeenschap op te bouwen. Wil je meer weten over Namasté Foundation? Je leest er alles over op www.namastefoundation.nl

Kennismaking

Neem contact op voor een gratis kennismaking met Hilde of Mathilde om te kijken of mediation wat voor jou is.

Stuur ons een WhatsApp